DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

1.7.2007 - 31.12.2007

  • Máme nového člena rodiny - border collii Tracy.

  • 2x CACIB WELS  1. - 2. 12. 2007

  • MVP Praha 17. - 18. 11. 2007 Cruft´s kvalifikace Birmingham 2008

        anglický setr / english setter : rozhodčí / judge - Šrámek Čestmír , MVDr  CZ   Handling : Nikola Balajková

        psi třída mladých / male junior class : Iwanhoe Maxwell Dama Krkonoše " Endy "   V1 , CAJC  Cruft´s kvalifikace Birmingham 2008 !!!!!  a    splněny podmínky pro přiznání titulu Junior šampion České republiky !!!  Endy s Nikol měli úplně poslední šanci na získání 3 CAJCe. Je skvělé, že se jim to podařilo  na nejvýznamnější výstavě sezóny. Moc gratulujeme majiteli Endyho panu Jardovi Šedovi ( www.anglickysetrandy.estranky.cz ) .

        feny mezitřída / female - intermediate : Eglantine Leslie Leven  V1, CAC , r. CACIB

       shiba inu : rozhodčí / judge - Vondrouš Otakar CZ

       psi mezitřída / male intermediate : Aratorn Siwash Legend Hannibal  V1 , CAC , CACIB, BOB Cruft´s kvalifikace Birmingham 2008 !!!!! , handling : Nikola Balajková

       feny mezitřída / female intermediate : Lee Sensei od Cidliny  V2 , r. CAC, r. CACIB  GRATULUJEME !! 

    JUNIOR HANDLING 18.11.2007 ROZHODČÍ / JUDGE : LENKA FRNČOVÁ , foto : ing. Hanuš Brychta  www.nahaci.cz

     Nikolka a novofoundlandský pes CH. Carie Canadian Beardog ( majitelka Jitka Hořáková www.nf.cz 3. místo  !!!!

      finále JH JH JH JH JH JH JH JH    

  • Majitelé Machiko nám poslali nové fotky. Protože žijí na horách, mají o zábavu se sněhem postaráno.

       Machiko Machiko Machiko Machiko s kamarádkou Dejsi 

  • Obě peruánská miminka jsou již u nových páníčků. Přejeme jim hodně štěstí !!!!!!!!!

  • MVP NITRA 3. - 4.11.2007

        anglický setr / english setter : rozhodčí / judge  - Šonka František CZ , handling  - Nikolka Balajková

        psi třída otevřená / male - open class : Galant z Mešínské Hájovny " Peha "    VD

        feny mezitřída / female - intermediate : Eglantine Leslie Leven  V1, CAC , CACIB

       Peha se rozhodčímu Šonkovi velmi líbil. Bohužel jen do chvíle než přišla hospitující " rozumbrada " a začala si hrát na odbornici přes setry. Nebo se snad chtěla zavděčit rakouské vystavovatelce, jejíž pes dostal posléze BOB ? Těžko říct. Pejsek rakouské vystavovatelky byl krásný, ale i na něm se daly najít chyby. Jako ostatně na každém psovi. Zbytečně ublížila a Pehu poškodila. Víkend si ale tímto zkazit nedali a Nikolka se posléze ještě dostala s Egi do finále junior handlingu ( 20 přihlášených dětí !!!!, rozhodčí : Róbert  Kanás ) a skončily spolu na krásném 2.místě. Domů se vracela s manželi Peterem a Tinkou Kollarovými až v neděli ráno a cestou se stavili ještě v lednicko - valtickém areálu, kde vzniklo také spousta pěkných fotek. Tímto bych chtěla Peterovi i Tinke moc poděkovat za péči o Niky a Egi.

    Tým Nitra 3.11.2007 Niky a Peha Nika a Egi Niky a Egi feny o CACIB Gratulace vítězi 2,místo JH 2.místo JH JH JH JH JH Michal, Egi a Peha Michal,Egi,Peha Peha , Egi a Michal Peha a Egi Peha a Egi Egi a Peha Niky s Egi, Tinka s Pehou a Michalem Lednice Niky s Egi a Pehou Niky s Egi a Pehou Egi , Peha a Michal     

    Shiba inu  rozhodčí / judge : Gabriela Ridarčíková SK   feny tř. otevřená / open class : Lee Sensei od Cidliny V1 , CAC, CACIB   GRATULUJEME !!!!!      

                                                                               Lee Sensei od Cidliny    Lee Sensei 

  • Ve dnech 13.-14.10. 07 se Nikolka zúčastnila srazu milovníků setrů. Více se o této akci dozvíte na jejích stránkách www.odcidliny.blog.cz .

  • Nové fotky nám poslali majitelé Mashira od Cidliny.

        Mashiro Mashiro od Cidliny Mashiro Mashiro  Mashiro od Cidliny 

  • MVP České Budějovice 6.10.2007 anglický setr , irský setr 

     rozhodčí : MUDr. Vlastimil Novotný  ,  handling : Nikola Balajková    AS  psi tř. otevřená : Galant z Mešínské Hájovny  V 1, CAC ,CACIB

                                                                                                                        AS  fena mezitřída :  Eglantine Leslie Leven         V 1 , CAC

                                                                                                                         IS   fena tř. dorost :   Bealtrix Happy nonstop        N 1

                   

    Junior handling  rozhodčí : Zdeňka Holmerová        

                               Nikol a Egi 3.místo            finále junior handlingu     

  • V časopise Planeta zvířa t č. 10/07 vyšel Nikolce článek o juniorhandlingu. Dostala tak krásný dárek k 12-tým narozeninám.  obrazek001_original.jpg (260 KB)  

  • Fotky štěňátek :PP pejsek , HA fenka  HA fenka  PP pejsek  PP pejsek  HA fenka  HA fenka 

  • 24.9.2007 Dnes ráno bohužel uhynul HA pejsek. Belince tedy zbyly dvě štěňátka. Obě jsou ale moc pěkné a velmi životaschopné. Rostou jako z vody.

  • 22.9.2007 Belinka nás tentokrát nechala opravdu dlouho čekat a teprve 66 den březosti se rozhodla rodit. . Narodila se 3 štěňátka - 1 PP pejsek, 1 HA pejsek a 1 HA fenka. Fotky štěňátek dodáme co nejdříve.

  • 16.9.2007 Speciální výstava Shiba klubu  , rozhodčí : Tibor Havelka SK

       psi třída šampionů : Eico od Cidliny   V1 CAC

       feny mezitřída         : Lee Sensei od Cidliny  V1 CAC           Oběma moc gratulujeme  !!!!!!!!      

  • NVP Brno 8. - 9.9.2007 - anglický setr

        rozhodčí / judge : Dvořáková Helena , handlerka : Nikol Balajková      tř. ml. psi : Iwanhoe Maxwell Dama Krkonoše  V1 Cajc

                                                                                                                             tř. otevř. feny : Eglantine Leslie Leven   VD

       Egi Egi v pohybu Nikol a Egi Nikol a Endy Junior handling 

    Nemám ve zvyku jakkoliv komentovat práci rozhodčího, ale v tomto případě si to neodpustím. Nejdříve bych chtěla pogratulovat Jardovi Šedovi k ocenění Cajc, který získal jeho pejsek Endy ( Iwanhoe Maxwell ). Jsou s Nikolkou již výborně sehraní  a jejich sobotní výkon si ocenění bezesporu zasloužil. Na výstavu jsme jeli s tím, že je Egi zcela vylínalá, ale výstava byla zaplacená, tak proč se nejet ukázat. Výrok paní rozhodčí nás ale mírně řečeno zaskočil. Její slovní ohodnocení Egi : " To snad ani není setr " by si zcela určitě zasloužil předělání standartu anglického setra. Výbornou dastávali jedinci, na které by se slovní ohodnocení Egi hodilo určitě více. Nejvíce mě ale mrzelo, že paní rozhodčí nedala Nikolce s Egi téměř šanci se ukázat. Je pravda, že Egi nebyla v sobotu ve své obvyklé pohodě. To se ukázalo později, když jsem jen stěží dávala do pořádku chodník po jejich střevních obtížích. Škoda, že psi neumí mluvit. Kdybych to věděla, tak ji nikam netaháme. Chci tím vším jen říci, že někteří naši rozhodčí umějí mnohem více kritizovat , než aby našli na psovi přednosti. Egi si bezesporu za vylínalou srst VD zasloužila, ale Nikolka si nezasloužila  slovní shazování paní Dvořákové. To by rozhodčí rozhodně dělat neměl. Úplným opakem byla ten den paní rozhodčí Čečrdlová, která posuzovala labradory. Měla jsem možnost jednoho předvést. Byl to pejsek, který měl sice vynikající exteriér, ale také pořádnou nadváhu. Šli jsme si tedy pro jasné VD, protože nadváha je poměrně vážným nedostatkem. Nakonec jsme skončili výborní druzí ! bez titulu. Paní rozhodčí mu jeho nadváhu samozřejmě okamžitě vytkla , ale  také mu napsala krásný posudek plný superlativů na jeho exteriér.

  • Koně v akci  IX. Mezinárodní výstava o koních a lidech Pardubice 7. - 9.9 2007

        Protože naše rodina milluje nejenom pejsky , ale také koně, nemůžeme každoročně chybět na výstavách koní, které se konají v Pardubicích a Lysé nad Labem. Před NVP v Brně jsme se tedy jely s Nikolkou odreagovat do Pardubic na koníčky . Letošní výstava byla věnována koním z východu. Výstava je vždy výborně zorganizována a každý rok je připraveno nějaké " lákadlo " pro návštěvníky. Tím byli letos nádherní lipicáni z Topolčianek. Dále jsme viděly okouzlující minihorse pana Sádla ( ostatně ti dostanou na svou roztomilost úplně každého ), arabské koně, shagya araby, altajské koně, naši národní chloubu starokladrubské koně, achaltekince, chladnokrevné koně, vzácné Paso fino colombiano, shetlandské pony, haflingy a úžasnou kaskadárskou skupinuCaballos.  Ta nám předvedla jezdecké umění ruských kozáků , kteří byli ve svém jezdeckém umění nepřekonatelní. Celý den byl naplněn ukázkami umění koní a jejich majitelů. Tiše jsme jim s Nikolkou záviděly a hlasitě fandily. Já sama jsem jezdila od 11 let a učil mě jezdit pan Pavel Liebich, legendární 3-násobný vítěz Velké pardubické. Prakticky jsem od 11 let žila ve škole a u koní Kinských na " ostrovech " v Chlumci nad Cidlinou. Poté jsem ovšem nastoupila na střední školu a koně museli výrazně ustoupit učení. Vrátila jsem se k ježdění vlastně až po několika letech, kdy už jsme měli Nikolku. Nebylo to ale již jako dříve. Moc mě svazovala odpovědnost za Nikolku , zaměstnání a také samozřejmě za naše pejsky. Koně to  poznali a také se mnou podle toho cvičili.Nikolka jezdila také, na poníkovi jménem Romeo. Ale i toho jsme musely po 3 letech z důvodu velké časové náročnosti nechat. Jezdíme tedy obdivovat koňskou krásu na takovéto akce.

    Ruská trojka v podání chladnokrevníků Chladnokrevníci Arabský plnokrevník Ukázka parkurového skákání Niky  Přehlídka chladnokrevníků Fríský kůň Kdo proběhne letos cílem jako první ? Šestispřeží pony Neodolatelná ruská trojka minihorse Ruská trojka starokladrubských koní Ukázka práce border collie se stádem ovcí Achaltekynský kůň Kaskadérská skupina Caballos Čtverylka v podání topolčianských lipicánů  

  • MVP Mladá Boleslav 1.-2.9.2007 - anglický setr

       rozhodčí / judge : Pavel Navrátil , handlerka : Nikol Balajková        tř.ml.psi : Iwanhoe Maxwell DAMA Krkonoše   V1

                                                                                                                      tř.otev.psi : Galant z Mešínské hájovny  V1

                                                                                                                      mez. feny : Eglantine Leslie Leven  V1 CAC , CACIB

    Galant s Nikol Nikol s Egi Výměna psů v junior handlingu junior handling neděle  junir handling junior handling 

     

  • MVP v Debrecenu 25. - 26.8.2007 ( Maďarsko )  -   Shiba inu       MCH. Eico od Cidliny  

        25.6.2007 rozhodčí / judge : István Csépai   Třída šampionů : Eico od Cidliny  V1 CAC , CACIB , BOB , BIG 3   

        26.6.2007 rozhodčí / judge : Chang Weng Woh ( Malajsie )   TŠ : Eico od Cidliny  V1 CAC , CACIB, BOB

        Eico splnil podmínky pro získání titulu SHOW CHAMPION Maďarska !!                                                                                                                        

  • Duo Danube Bratislava 18. - 19.8.2007Lee Sensei od Cidliny - Klubová vítězka mladých 2006 -  Shiba inu

       18.8.2007 rozhodčí / judge : Anatolij Zhuk, BEL   feny mezitřída : Lee Sensei od Cidliny  V1 CAC, r.CACIB

        19.8.2007 rozhodčí / judge : Vladimír Piskay , SK   feny mezitřída : Lee Sensei od Cidliny V1, CAC, r.CACIB

  • Výcvikový tábor ve Svojanově II. . 18.8.2007 se Nikolka vrátila z druhého turnusu tábora ve Svojanově. Vrátila se stejně nadšená a spokojená jako z prvního .Opět trénovala vystavování, junior handling a agility. Psími partnery na tomto táboře jí byla fenka Aileen a zapůjčený pejsek  novofundlňáka Dipo. Dipa jí přímo na táboře zapůjčila paní Jitka Hořáková a Nikolka s ním trénovala vystavování. DĚKUJEME !! Na konci tábora se konaly závody v agility a coursingu. Nikolka s Aileen závodily v pokročilých. Jejími největšími soupeři byl bígl a šeltie. Oba rychlí a šikovní. Nikolka nakonec zvolila taktiku na jistotu a běžela s Aileen sice ne moc rychle, ale překážky spolehlivě zvládaly. Vypadalo to , že 1.místo si odnese bígl, který byl rychlý a překážky zdolával přesně. Ve druhém běhu se mu nakonec rychlé tempo vymstilo a utekl páníčkovi z dráhy na předposlední překážce. Tím Nikolce a Aileen svitla naděje na dobré umístění. Nakonec se o první místo dělila Nikolka s majitelkou šeltie. Majitelka šeltie si nakonec odnesla cenu celkového vítěze, protože se výborně umístily také v coursingu. Nadšení a radost byli veliké. 2 týdny trénování agilit se skutečně vyplatiĺy. Chci moc poděkovat paní Jansové , že umožnila Nikolce prožít 14 dní krásných prázdnin, ze kterých si přivezla nejenom spoustu krásných zážitků, ale také spoustu zkušeností a nových poznatků. DĚKUJEME !!!

  • Majitelé Miy nám poslali pár nových fotek z 17.8. 2007.

          Miya od Cidliny Miya Miya Miya Miya   

  • 4.8.2007 se u nás stavili majitelé pejska Akim od Cidliny, aby nám ukázali v jaké je kondici . Akim pochází z našeho historicky prvního vrhu, který se v naší stanici narodil fence Charmie 25.2.1999. O to byla naše radost z návštěvy samozřejmě větší. Akim ve svém vzhledu svou maminku Charmie rozhodně nezapře. Majitelé si pochvalovali jeho kontaktní povahu, kterou oceňují především děti.

                                        Akim od Cidliny     Akim od Cidliny    Akim od Cidliny 

  • 14.8.2007 jsme byli s Bellinkou na ultrazvuku, kde nám potvrdili její březost. Opět po 4 letech očekáváme štěňátka peruánského naháče !!!!

  • Ve dnech 28.7.- 4.8.2007 jsme se s Nikolkou zúčastnily výcvikového tábora ve Svojanově. Tábor zorganizovala paní Jansová ( www.ambergold.cz ) - chovatelka, velmi úspěšná vystavovatelka a neméně schopná výcvikářka. A protože to je samozřejmě tábor pro pejsky, jela s námi silná čtyřka - šibina Keiko, nahačky Bellinka a Aileen a také jsme přibraly setřici Eglantin. Areál tábora se nacházel v místě, kde v okolí byly lesy , louky a spousta cest jako stvořených k procházkám. Na procházky po dvou dnech výcviku neměla ale většina pejsků i majitelů příliš sil. Výcviku se účastnila Aileen a Eglantin. Aileen chodila s Nikolkou na agility a Eglantin trénovala s Nikol vystavování a junior handling.  Celý tábor byl výborně zorganizován. Se svými pejsky jste si mohli vyzkoušet a natrénovat vystavování, junior handling, agility, frisbee, poslušnost, socializaci, coursing,obrany, flyball. Vše na sebe výborně navazovalo a celý den bylo co dělat. Kdo měl volno, mohl se jít podívat na ostatní, jak jim to jde a také se něčemu přiučit. Večer byl vždy program v klubovně. Pouštělo se DVD  a tématem byli samozřejmě pejsci. Buď jsme se mohli podívat, jak nám to přes den šlo a nebo měli výcvikáři připravené své DVD s tématy, které na táboře učili. Mě zcela určitě nejvíce nadchla ukázka z letošní výstavy CRUFTS, kterou nám přivezla paní Brychtová ( www.nahaci.cz ). Ostatně paní Brychtovou byla zcela unešena Nikolka . Dostala od ní spoustu výborných rad a fíglů, které na výstavách určitě zužitkuje. Paní Brychtová učila vystavování stylem, které v každém muselo nutně zanechat dojem, že to určitě na výstavě příště zvládne. Vystavování učila také paní Jitka Hořáková ( www.dogshow.cz ) a pan Martin Bastl. Za zmínku také určitě stojí fakt, že se minimálně polovina pejsků ( mohlo jich být zhruba 50? ) pohybovala po neoploceném areálu navolno a ani jednou nedošlo k žádnému vážnému konfliktu. Svědčí to nejenom o výborné socializaci pejsků, ale také o odpovědnosti majitelů, kteří věděli, co si se svými pejsky mohou dovolit. Navolno se také pohybovala celý týden naše Keika a popřela tak rozšířený názor, že šiba nemůže chodit bez vodítka. Pokud se nám přeci jen ztratila, našly jsme ji před dveřmi do pokoje s výrazem - vycházky bylo dost, chci do pelíšku. Mohli jste si také objednat plnou penzi za 140 ! Kč . Celý areál také peskaři po celý týden poctivě uklízeli , a tak se nemohlo stát, že si do pokoje přinesete na botě nevítaný suvenýr. Byl to prostě nádherně strávený týden, kde jediným tématem byli pejsci . Jak jsem Nikolce záviděla , že se za týden opět vrátí na druhý turnus ! Příští rok máme tedy o dovolené jasno. Určitě ji strávíme opět se svými pejsky na táboře. Reportáž o tomto táboře najdete také na www.nahaci.cz , www.ambergold.cz , www.odcidliny.blog.cz , www.hairlessbrno.com/coursing_news.php .

    Nikol a Aileen při agility Agility-Nikol a Aileen Tady jsme bydlely Spalo se v různých polohách Zmoženy vycházkou Oblíbená poloha chodili jsme na vycházky Opět na vycházce Nácvik vystavování První rady Důležitý nácvik Vypůjčená MCH. Enigma Marco Bohemia Junir handling areál tábora Na vycházce 

  • NVP Mladá Boleslav , anglické setry posuzoval pan Pibl, fotky z této výstavy najdete na stránkách Nikolky www.odcidliny.blog.cz

    Nikolka vystavovala 4 anglické setry a dosáhla s nimi skvělých úspěchů : Iwanhoe Maxwell Dama Krkonoše  VD

                                                                                                                                 Galant z Mešínské hájovny     V1, CAC, Národní vítěz

                                                                                                                                 Eglantine Leslie Leven   V1, CAC, Národní vítěz, BOB

                                                                                                                                 Bowie Leslie Leven         V1, CAC

  • Dne 17. a 18.7.2007 byla nakryta Bellisa Měsíční květina pejskem Jch. Cederik Gavany's Bohemia. Předpokládaný termín porodu je 17.9.2007. Již nyní přijímáme záznamy na štěňátka.

  •