DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

MVP Brno 9.-10.2. 2008

MVP BRNO 9.-10.2.2008
 

Tato výstava pro nás začala již v pátek večer, kdy jsme přijaly pozvání Petera a Tinky Kollárových , abychom u nich přespaly. Strávili jsme moc pěkný večer a ráno se nám i lépe vstávalo.
Výstava pro nás začala trochu hekticky z důvodu velmi pomalého odbavování aut na parkovišti. Ke kruhu jsme přiběhli po čtvrt na deset. Měli jsme tedy opravdu jen chvilku na převléknutí a proběhnutí se s pejsky v kruhu. Já jsem opět vystavovala Andyho ( Iwanhoe Maxwell Dama Krkonoše ) a ještě ve třídě otevřené Michala ( Chataran z Mešínské hájovny ). S Andym jsem věděla, že jsme sehraní a také to podle toho vypadalo. Andy pod mým vedením získal opět V1 CAC a měření kohoutkové výšky proběhlo zcela bez problémů. S Michalem to bylo již trochu horší. Vystavovala jsem ho poprvé, na výstavišti se mu moc nelíbilo a navíc byl s námi ve třídě jeho kamarád Peha. Bylo tedy nemožné ho vystavit v postoji. V pohybu byl ale zcela bezchybný. Přesto se panu rozhodčímu líbil a i přes menší kohoutkovou výšku jsme získali ocenění V3 a pěkný posudek. Pro jeho majitele to bylo velké překvapení a také velká radost.
Nikol vystavovala Pehu ( Galant z Mešínské hájovny ) a získali spolu ocenění V 1 CAC a r. CACIB. Pro Nikol , Pehu i jeho majitele byla ale vůbec největší pocta to, že se v konkurenci o CACIBa pan rozhodčí dlouho rozhodoval mezi ním a pozdějším BIS Fairray Sir Winstnem, jehož majiteli a handlerovi moc gratulujeme.

Anglický setr , rozhodčí : MUDr. Vlastimil Novotný

Mezitřída psi - Iwanhoe Maxwell Dama Krkonoše : V1 CAC
Bíločerný pes, anatomicky stavěný s korektním úhlením a dobrými chody, standart. osrstění, mohla by být více vyjádřená hlava jako plemenný znak, výška 65cm, skus nůžkový, chrup úplný

Třída otevřená psi - Galant z Mešínské hájovny : V1 CAC , r. CACIB
Bílooranžový pes, samčího vzezření, ideálních proporcí, překrásné hlavy, korektní úhlení a pohyb, výška 64cm, skus nůžkový, chrup úplný

Třída otevřená psi - Chataran z Mešínské hájovny : V3
Elegantní pes, gracilnější kostry, samčího vzezření se standardním osrstěním a korektními chody, výška 62cm, skus nůžkový, chrup úplný

Já a Michal Nikol a Peha Nikol a Peha

Po chvilce odpočinku čekala Nikol premiéra s Tracy.Trochu nás potrápili pořadatalé, protože Tracy zařadili mezi bearded collie, ale vše se naštěstí včas vysvětlilo. Ve třídě dorostu měla Tracy ještě 2 konkurentky. Rozhodčím pro toto plemeno byl pan Karel Hořák. Tracy se předvedla skvěle , získala ocenění VN 1 a premiéra tudíž dopadla na jedničku. Pan Karel Hořák posuzoval zřejmě borderky poprvé. Usuzuji tak z reakcí mnohých vystavovatelů, kteří nemohli skousnout jeho velmi osobitý styl posuzování. Je to šoumen, u jehož kruhu je vždy narváno návštěvníky i vystavovateli. Já ho dobře znám z posuzování shib, takže mě jeho chování nepřekvapilo. Pro nás bylo důležité, že se mu Nikol s Tracy líbily a měly tak možnost proběhnout se v závěrečném kruhu při volbě BIS dorost.

Border collie, rozhodčí : Karel Hořák

Třída dorostu feny - Nimbl Tracy from Gasko Prim : VN 1
4,5 měsíční fena, výborně modelovaná hlava s výrazným stopem a krásným tmavým okem, polovztyčené ucho, skvělá kostra, zatím ještě ''žádný'' hrudník, přestavěná záď, uvolněný pohyb. Skus nůžkový, chrup ve výměně. Fena byla vynikajícím způsobem předvedena a tvoří se svou mladou velitelkou velmi chutný pár.
 
      


Potom už se Nikol mohla věnovat pouze junior handlingu. Přivezla si s sebou svou jistotu Egi a celkem hladce postoupily do semifinále. Rozhodčím pro oba dny byla paní Vladimíra Tichá. Nikomu nedala nic zadarmo. V semifinále musely děti se svými svěřenci předvést osmičku, trojúhelník a písmeno " L ". Bylo to tedy hodně náročné pro ně i pejsky a rozhodovala sebemenší chybička. Nakonec se do finále probojovali Honza Malý s výmarským ohařem, Linda Hodová s australským ovčákem a Nikol s Egi. Dle paní rozhodčí neuděla Nikol v semifinále žádnou chybu.
Ve finále dostala Nikol za úkol předvést osmičku. Zvládly ji s Egi perfektně a zaslouženě si vybojovaly 1.místo !!!!!!!!!
Nikol a Egi Semifinále semifinále semifinále semifinále semifinále finále finále finále

  Na závěr úspěšného dne jsme naše pejsky ještě vyfotili a rozjeli se každý na opačnou stranu republiky. Já s Kollárovými k nám do Chlumce nad    Cidlinou , aby  jsme společně zakončili úspěšný den a Nikol odjela s Honzou Malým k nim domů do Zlína, kde přespala a ráno se s nimi vrátila zpět do Brna.

Druhý den se Nikol účastnila pouze junior handlingu. Paní Hořáková jí zapůjčila pejska Mississippi Missouri Deep a Nikol s ním vybojovala 3.místo!!!
Semifinále bylo náročné jako předchozí den a tak byl Deepko na finále již hodně unavený. Přesto podal skvělý výkon a paní Hořákové za jeho za půjčení moc děkujeme.
  



                                                                                                                BIS výstavy anglický setr Fairray Sir Winston.

Za fotografie moc děkujeme Peterovi Kollárovi a slečně Tereze Šubertové.