DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

NVP Olomouc 11.-13.1.2008

Třídenní výstava na výstavišti Flora v Olomouci je vždy pro ty , kteří se účastní všech 3 výstavních dní, velmi vyčerpávající. Je to ale první výstava v sezoně a my jsme se na ni velmi těšili. Jako vždy měla svá pro i proti. Jako obvykle nemrzlo, a tak bylo všude plno bahna. Pokud jste s sebou neměli alespoň židličku, nebylo kam dát věci , protože na zemi byla velká špína. Nejhorší to bylo asi v sobotu, kdy bylo přihlášených nejvíce vystavovatelů. Chyběl mi také systém " vrácenek ". Pokud jste šli např. vyvenčit pejska nebo se podívat na známé do jiných pavilonů a vraceli se zpět do svého pavilonu, tak Vás stále dokola kontrolovali, zda máte zaplaceno apod. . V sobotu jsme vystavovali v pavilonu E , který měl uzamčené toalety. Nejbližší byly v pavilonu A. Ještě štěstí , že nepršelo. To by jsme byly nejenom špinaví, ale ještě navíc mokří. Že by pořadatelé prověřovali kondičku vystavovatelů ? Na druhou stranu byly ale pořadatelé příjemní a ochotní. Závěrečný kruh byl jako vždy nádherně vyzdobený květinami a připraven byl i přípravný kruh. Nádherné byly také ceny pro vítězné pejsky a jejich majitele. Sponzorem výstavy byla firma Zvěrokruh a Proplan.

V pátek 11.1.08 nás do Olomouce vzal Jarda Šeda, za což mu moc děkujeme. Setry posuzovala paní Hana Kunfalvi. Nikolka měla vystavovat jeho Andyho ( Iwanhoe Maxwell Dama krkonoše ) a Eglantinu. Na poslední chvíli jsme se rozhodli, že s Andym nastoupím do kruhu já, vzhledem k jeho nechuti nechat si změřit kohoutkovou výšku. K našemu velkému údivu se Andy předváděl jako profesionál a při měření kohoutkové výšky se ani nepohnul. V mezitřídě měl ještě jednoho konkurenta, kterého jsme k naší velké radosti porazili a Andy tak získal svůj první CAC . Nikolka pak vystavovala Eglantinu , která získala poslední potřebný CAC a splnila tak podmínky pro uznání titulu Český šampion.

Nikol se také samozřejmě zúčastnila soutěže junior handling. Posuzovala ho paní Hana Kunfalvi a Nikol s Eglantinou vybojovali 1.místo !

Já a Andy       Nikol a Egi      Hana Kunfalvi juniorhandling   finále   

                                                                          

V sobotu 12.1.2008 Nikolka vystavovala fenku jezevčíka ( standart dlouhosrstý ) Dream Leslie Leven " Afru " ve třídě pracovní. Afra potřebovala získat posledního CACe, aby splnila podmínky Českého šampiona. Jezevčíky posuzoval pan MVDr. Jaroslav Švec. Afra se předváděla skvěle a získala nejenom titul CAC , ale také titul Národního vítěze. Majitelům Novákovým ( www.leslieleven.cz ) moc blahopřejeme.

Nikol a Afra    

 Do soutěže junior handling jsme na sobotu neměli zajištěného žádného pejska. Do předkola si Nikol vzala Afru a na poslední chvíli jsme na semifinále sehnali báječnou fenku anglického kokršpaněla Sonique Schönez " Soňu " , kterou nám ochotně zapůjčila paní Zoja Schönigerová ( www.cocker.cz/schonez/ ). S ní se Nikolka dostala do finále a vybojovali společně 2.místo. Za zapůjčení fenky moc děkujeme . Soutěž posuzoval pan Antonín Mudra .

semifinále   finále  

                                                                         

Ze soboty na neděli jsme uvítali nabídku maminky Honzy Malého, abychom u nich přespali. Únava už byla skutečně velká, a tak nabídce vstávat až v sedm místo ve čtyři nešlo odolat. V neděli jsme už odpočinutí hledali vhodného pejska na junior handling. Nakonec nám fenečku , za přispění paní Simony Malé, zapůjčila paní Valentová ( www.vipetky.webgarden.cz ) . Byla to fenka whippeta jménem Moira Ayort Back " Miška " . Oběma moc děkujeme. Soutěž posuzoval pan Milan Krinke a dětem skutečně nedal nic zadarmo. Musely pejska nejenom pěkně předvést, ale prokázat i spoustu znalostí. Na základě nich se pak i rozhodoval, koho pustí do finále. Nikolka s Miškou vybojovali 2.místo .