DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

WELS 2007

 

  2x CACIB WELS 1. - 2.12.2007          

   Na tuto výstavu jsme se těšili z mnoha důvodů. Možnost získání dvou čekatelství rakouského šampiona , výborné reference od známých, setkání s přáteli a také Nikolky  rakouská premiéra v junior handlingu. Něco vyšlo a něco nás také totálně zklamalo.   Do auta nás přibrali manželé Kollárovi s Pehou a Michalem ( www.anglickysetr.cz ) , za což jim moc děkujeme. Po cestě se k nám připojil ještě Jarda Šeda a Endy.

 Protože to byla výstava dvoudenní a tudíž poměrně náročná, našli jsme si ubytování těsně u rakouských hranic v rodinném penzioně Vinický dvůr www.andrs.cz/vinickydvur . Ubytování bylo luxusní, majitelé příjemní, pejsky uvítali s otevřenou náručí a ještě výborně vařili . Mohu to každému jenom doporučit.

V sobotu jsme na výstavu jeli s dost velkým předstihem, protože Kollárovi a Jarda Šeda měli ještě platit poplatky. Vše jsme měli naplánované, ale plánovat se nemá a i nám se to málem vymstilo. Nejdříve jsme stáli nekonečnou frontu u vchodu do areálu. Zhruba po půl hodině nás jedna ochotná rakouská vystavovatelka upozornila, že stojíme ve špatné frontě. Setři prý mají vchod z druhé strany. To ovšem věděli jen zasvěcení. Když jsme se konečně dostali ke kruhu, tak Tinka s Jardou utíkali platit poplatky. Opět je posílali od čerta k dˇáblu, než se konečně propracovali k těm správným okýnkům. Tedy spíše tušili, kde jsou. Byly pouze 3 a před nimi stál velký rozlícený dav vystavovatelů. Za okýnky seděly dámy, které se stoickým klidem vypisovaly a hledaly vše ručně!!!! Počítače jim asi nic neříkají. Posuzování mělo začít v 9:30  hod. . Před námi bylo pouze 5 pointerů. Vedoucí kruhu vše zdržovala jak mohla a posuzovat se začalo až těsně před desátou. Tinka s Jardou ale stále nešli. Mrtvičný stav, který jsme zažívali spolu s Peterem, skutečně nikomu nepřeji. Přiběhli těsně před tím, než měl nastoupit do kruhu Endy. Všechny 3 české zástupce setrů vystavovala Nikolka. Měli jsme už nějaké náznaky, jak posuzování dopadne. Rakouská rozhodčí posuzovala své odchovy !! Nejhůře dopadla Eglantina, která dostala VD  i přes to , že byla o několik tříd lepší než její soupeřka. Tento výsledek nás trochu rozhodil. Že Egi dopadne  takto , jsme opravdu nečekali. A smířeni s tím , že takto dopadne i junior handling, jsme šli na předkolo. Ten nám ale spravil náladu. Nikol s Egi  i přes velkou konkurenci získaly 2.místo. A ještě Nikolka stihla v závěrečných soutěžích o nejlepšího veterána předvést čínského chocholatého psa Akima Hvězda z Podmok paní Libuše Brychtové ( www.nahaci.cz ). Za projevenou důvěru Nikolce moc děkujeme. Druhý den fronty již nebyly a pokud by jste doma náhodou zapomněli očkovací průkaz, tak to vůbec nevadilo, on to totiž nikdo nekontroloval. Stejně tak, pokud jste pořádní a po sobě a po pejskovi uklízíte, tak jste museli dost dlouho hledat koš. Výsledky byly stejné jako předchozí den, jenom Egi se podařilo porazit soupeřku z předchozího dne a získat tak cenné čekatelství rakouského šampiona CACA. Domů jsme jeli už v trochu lepší náladě. Doufáme, že příští rok ve Welsu načatý šampionát dokončíme. Bohužel z této výstavy nemáme žádné fotky. Foťák jsme sice přivezli , ale karta bohužel zůstala doma.

Výsledky     1.12.2007  rozhodčí / judge : Ilse Rosner,  A

                   psi mezitřída / male intermediate      : Iwanhoe Maxwell DAMA Krkonoše " Endy "   V1 CACA

                   psi otevřená/ open class                   : Galant z Mešínské hájovny  " Peha " V2 res.CACA

                   feny mezitřída/ female intermediate  : Eglantine Leslie Leven     VD  a 2.místo v junior handlingu !!!

                  

                  2.12.2007  rozhodčí / judge : Sigrid Jarmer , A

                  psi mezitřída / male intermediate       : Iwanhoe Maxwell DAMA Krkonoše " Endy "   V1 CACA

                   psi otevřená/ open class                  : Galant z Mešínské hájovny " Peha "  V2 res.CACA

                   feny mezitřída/ female intermediate : Eglantine Leslie Leven     V1 CACA

Více se dozvíte také na stránkách Nikolky www.odcidliny.blog.cz a výsledky odpoledních soutěží na stránkách official results: www.oekv.at .